Het Verschil tussen Cosmetische en Culinaire Arganolie

arganolie

Arganolie is populair in twee verschillende werelden.

De cosmetische wereld gebruikt deze olie als een krachtig verzorgingsproduct voor huid, haar en nagels, terwijl de culinaire wereld wordt gestimuleerd door de diepe nootachtige smaak en met zijn gezondheidsvoordelen willen veel mensen graag een fles van deze culinaire olie in hun keuken hebben staan.

Maar wat is nu het verschil tussen cosmetische en culinaire Arganolie?

Nou, Ik zal het u zo meteen uitleggen.

Maar eerst:

Wat is Arganolie?

Arganolie is een plantaardige olie, die wordt gewonnen uit de noten van de Arganboom (Argania spinosa).

De speciale samenstelling van Arganolie die bestaat uit onverzadigde vetten, sterolen, vitamine E en omega 3, 6, 9 vetzuren maakt deze olie tot een goed product voor zowel gezondheids- als schoonheidsdoeleinden.

Er hangt een flink prijskaartje aan Arganolie in vergelijking met andere oliën, zoals olijfolie.

Het is de zeldzaamheid van deze Marokkaanse olie die het duurder maakt dan normale oliën.

De olie wordt vaak "vloeibaar goud van Marokko" of "Marokkaanse wonderolie" genoemd en dit komt doordat de Arganbomen die de vruchten dragen waaruit de olie wordt gewonnen (de olie wordt gehaald uit de zaden die in de noten van de vruchten zitten) alleen groeien in het zuidwesten van Marokko.

Dit vloeibare goud van Marokko is één van de zeldzaamste oliën ter wereld omdat de Arganbomen maar op enkele plaatsen in de wereld groeien.

De olie wordt gebruikt door de Marokkaanse Berber stammen in de keuken, als medicijn en voor cosmetische doeleinden gedurende vele jaren.

Het is pas recent dat de wonderen van deze olie ook bekend zijn in het Westen en andere delen van de wereld.

Er zijn twee varianten van deze olie, cosmetische en culinaire Arganolie.

En nu:

Wat is het verschil tussen Cosmetische en Culinaire Arganolie?

Het verschil tussen deze twee varianten ligt in de verwerking van de Argan-noten (hoe Arganolie wordt gewonnen uit Argan-noten).

Voor het produceren van culinaire Arganolie, worden de Argan-noten eerst geroosterd op een open vuur en vervolgens gemalen met behulp van een steenmolen. Dit produceert olie met een diepe nootachtige smaak en geur.

Voor het produceren van cosmetische Arganolie, worden de Argan-noten geperst (meestal machinaal) zonder te worden geroosterd, ook wel "koudgeperst" genoemd. Dit produceert een zeer lichte olie zonder die diepe nootachtige geur.

Wat zijn de toepassingen van Culinaire en Cosmetische Arganolie?

Cosmetische Arganolie

Cosmetische Arganolie kan worden gebruikt als een verzorgingsproduct voor het hele lichaam.

Hieronder kun je een aantal voorbeelden zien:

Culinaire Arganolie

Culinaire Arganolie kan worden gebruikt voor allerlei soorten gerechten, zoals:

Waar Kun Je Arganolie Kopen?
(Klik Hier)


Misschien ben je ook geïnteresseerd in:

Arganolie: Alles wat je wilt weten

Veelgestelde Vragen over Arganolie

Voordelen van Arganolie voor je Haar

12 Voordelen en Toepassingen van Arganolie voor Huid, Haar en Nagels

Waarom mannen Arganolie zouden moeten gebruiken